Стайков води,Василев е втори. Проблеми за Тодор Славов след първия ден от рали „Твърдица-Елена” 2015.

IMGP5350

Екипажът на Пламен Стайков/Рафи Кадир, води след вчерашният изключително интересен първи ден от рали „Твърдица-Елена” 2015. Зад волана на тяхната ево деветка, те взеха всичките четири етапни победи с безапелационна преднина. Втори на 54 секунди са сливенските асове Георги Василев/Стефан Добрев, които дадоха изключително стабилни времена въпреки разучаването на своето чисто ново окачване. Зад тях на 32 секунди са Антон Титов/Венцислав Мирчев (Citroen DS3 R3) водейки в своят клас и при автомобилите с един двигателен мост. Те показаха също едно безгрешно каране, което за в момента е правилната стратегия за екипажа.

IMGP5353 Изключителни проблеми имаше екипажа на Тодор Славов/Петър Илиев. Представителите на „Булбет рали тим” и лидери в шампионата за съжаление излетяха от трасето със своя Fiat Punto Abarth S2000 още в СЕ1 Предела (16,25 км). Причината е счупено серво, което изиграва лоша шега на варненците пращайки ги в дъното на класирането. Въпреки това, механиците работиха до късно за да върнат автомобила днес давайки на Тодор Славов шанса да направи сериозен аванс от тестови километри за предстоящото рали „България”. IMGP5356Следващият от топ екипажите с проблеми бе този на Боби Григоров и Ангел Башкехайов (Citroen C2 S1600). Боби пристигна в Твърдица с чисто нов мотор, който заедно с препоръките да не кара на максимум даваше изключително добрите втори времена в първите два специални етапа. Проблем обаче с помпата на техния Citroen C2 S1600 ги извади от „играта” през първото минаване на СЕ Детелината. Екипажът успя бързо да управи своята повреда и утре също ще ги видим по системата рали 2, правейки генерална репетиция за рали „България”.

Четвърти в генералното и втори в RC3 са Станислав Владимиров/Чавдар Събев (Opel Astra). Черноморското дуо се представя с една доста стилна и атрактивна езда. Зад тях на само 1,7 секунди са шуменският екипаж Христо Атанасов/Марин Иванов (Renault Clio), който затварят челната тройка в клас RC3 и петата позиция в генералното класиране. Проблеми в този клас освен за Боби Григоров/Ангел Башкехайов имаха и Емил Денев/Богомил Ненов (Renault Clio), които за съжаление ние от BGRallyHD не можем да потвърдим със сигурност дали ще видим днес. Сливналиите Христо Христов „Чоко” и Златин Басмаджиев (Citroen Saxo) са лидерите в RC4, както и разполагат с малък пасив от 3,9 секунди зад петите в генералното. Техните конкуренти в RC4 Огнян Герджиков/Николай Китанов (Renault Clio) са втори с пасив от 17, 9 секунди. Екипажът на „Октан Рали Тим” води паралелно битка с Марко Стойчев и Йордан Батаклиев за седмата позиция, като разликата между двамата е от 1,4 секунди в полза на неопитния по твърдишките трасета екипаж на „Боила Автомотор спорт”. Трети в RC4 и десети в генералното са Щилиян Тенчев/ Йордан Йорданов зад волана на Citroen C2. Двамата имат пасив от 12,6 секунди зад Герджиков/Китанов.

IMGP5336

Освен водачи в RC5, Стоян Мечков/Христо Калчев (Citroen Saxo) са десети в генералното с преднина от 2 секунди пред Тенчев/Йорданов. Втори в RC5 са техните преки конкуренти Стоян Желязков и Иван Турлаков (Citroen Saxo) с пасив от 44 секунди. Третите в този клас са Марин Панайотов/Красен Желев също зад волана на Citroen Saxo.

Лидери в купа Твърдица са Георги Янков/Цветан Балджиев зад волана на едно атрактивно Subaru Impreza, двамата имат актив от 40 секунди пред Недялко Денев/Николай Танев (Peugeot 106). Трети в купата са Мартин Коев/Калоян Атанасов със своето Suzuki Swift. За съжаление в този клас отпаднаха Боян Гетов/Велислава Павлова, тяхното Punto за съжаление ги предаде.

IMGP5344

Лидери в чисто новата купа Hyundai Trophy са Григор Григоров и Янаки Янакиев с актив от 47 секунди пред Дочо Цвятков/Линда Багерова, следвани от Симеон Симеоново/Добрин Борисов. Трита екипажа са на 17-то,21-во и 24-то място респективно в генералното класиране.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]