Спряха тестовете на новите хибридни WRC-та, върнаха хибридната система на производителя

Американското издание DirtiFish съобщи днес, че и трира отбора от WRC е трябвало да отложат тестовите си програми поради проблем с хибридната система.

Производителите от Compact Dynamics са се обърнали към отборите и са поискали да им изпратят обратно хибридният кит. Причината за това е, че немският производител е намерил значителен дефект в акумулаторните батерии.

„От това което успяхме да разберем е, че има значителен проблем в един от акумулаторите – коментира пред DirtiFish Оливер Бламбергер, изпълнителен директор на Compact Dynamics. – Изпратени са имейли към оборите в петък следобед с молба да не използват частите, както и сме ги помолили да ни изпратят електродвигателите и акумулаторните батерии при нас възможно най-скоро.“

От M-Sport и Toyota Gazoo Racing вече работят по полевите си тестове, като този проблем със сигурност ще забави тяхната работа.

За сега нито един от отборите не е коментирал ситуацията, както и не е разкрил колко от тестовите им километри са направени използвайки пълния капацитет на хибридната система.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]