Спортините комисари обявиха за състезателен инцидент случилото се между Маршавелов и Царски

Както знаете в материалът ни за тазгодишното издание на  ЗМ „Стара Загора“ бяхме опоменали и случилият се инцидент между Илия Царски и Константин Маршавело. В бюлетин номер 5 от пресцентъра на състезанието бе упоменатои решението на спортните комисари, което гласи следното:

След края на състезанието и официалното награждаване, спортните комисари разгледаха инцидента между пилотите от група Макси Константин Маршавелов и Илия Царски. Прегледаха представените кадри от он-борд-камерите на двата автомобила, снимков материал и изслушаха докладите на маршалите на място, както и версиите на двамата пилоти. След коментар по изнесените факти решиха, че колизията е състезателен инцидент без последствия за пилотите, като не броим материалните щети по автомобилите. Това решение запазва класирането в група Макси както си бе, а именно: победител е Пламен Камбуров, втори Константин Маршавелов, трети Явор Карастоянов.

Реваншът за доволни и недоволни е на писта Бургас след две седмици.

За съжаление когато потърсихме Илия Царски за коментар по темата на място, както направихме с Константин Маршавелов, не успяхме да го намерим. Днес получихме официално изявление от страна на пилотът на „Автоцар“ по темата, както и видео материал от неговият автомобил.

[pdf-embedder url=“http://bgrallyhd.com/wp-content/uploads/2017/10/Izyavlenie_IliyaTzarski_StaraZagora.pdf“]

А това е коментарът на Константин Маршавело веднага след надпреварата:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]