Сордо и Льобет ще покажат i20 WRC на ERC рали Рим

tieri niovil specheli rali monte karlo

Остават още 43 дни до рестарта на европейския рали шампионат чийто старт ще започне с рали „Рим“(24 – 26 юли). Освен заявените Крейг Брийн и Калум Девайн с Хюндай i20 R5 от корейският тим разкриха, че ще предвижат и два i20 WRC до Италия, които ще бъдат карани от Дани Сордо и младата надежда Пиер-Люис Льобет.

„Искаме да дадем на нашите пилоти и навигатори възможността да възвърнат усмивките на феновете върху лицата им – коментира Андреа Адамо, шеф на Хюндай Моторспорт. –  Последните няколко месеца бяха тежки за много хора, но вече започва да се показа светлина в тунела. Именно поради тази причина ще е нужно да се направят внимателни първи стъпки към завръщането на нормалния ни начин на живот.“

От организационния екип на рали „Рим“ са заявили, че Сордо и Льобет няма как да участват в генералното класиране на ERC, като те ще се състезават в специално създаен за тях клас. Пилотите на Хюндай ще преминат през целият предвиден километраж, като инициятивата носи името “Rally Star”.

От към безопастност WRC автомобилите ще стартират първи по трасетата  и след тях ще бъде стартиран допълнителен форлойфер (нула).

Последното участие на Сордо в ERC бива през 2018 г. на рали „Барум“ завършвайки на трето място в генералното класиране. Льобет от своя страна взе участие в ERC1 Junior през 2018 г. и 2019 г. записвайки най-доброто си представяне на рали „Канарски Острови“ през миналата година, завършвайки на пета позиция.

От Хюндай Моторспорт са стартирали една доста различна програма за подготовка преди стартана световния рали шампионат. „Рали ди Алба“ (31 юли – 2 август) също ще приеме два WRC автомобила на марката, като единият от тях отново ще бъде каран от Пиер-Люис Льобет. Крейг Брийн също ще вземе участие, както и Яри Хутунен, но зад волана на i20 R5. Хутунен ще участва и на рали „ДиртФиш“( 7-9 август) в Естония, където са се заявили Ойт Танак и Тиери Ньовил с i20 WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]