Сордо зададе темпото в сутрешните петъчни минавания, Льоб трети

Дани Сордо и Карлос дел Барио поведоха след първите три етапа от днешния петъчен ден от рали „Мексико“. Испанското дуо което пропусна рали „Швеция“ започна деня плътно зад Крис Мийк, който взе етапната победа в SS2 и временно пое лидерството от Тиери Ньовил.

Доброто темпо на Сордо през класиката Ел Чоколате го извади начело с аванс от 10 секунди спрямо пилота на Ситроен. В следващия етап испанеца увеличи авансът си на 15.1 секунди, като до края на сутрешните минавания вече води с 16.6 секунди спрямо преследвачите си.

Крис Мийк от своя страна започна добре състезанието, но не успя да отговори на темпото на бившият си съотборник от Мини, като за сега е на втора позиция. В последния етап преди обедния сервиз северноирландецът без малко да изкърти окачването на своя Ситроен С3.

Звездата на деня определено е Себастиен Льоб, който както знаете от 6 години не е участвал в макадамова надпревара. Френската легенда напредваше със страхотно темпо, като в SS4 малко не му достигна да вземе етапна победа. Все пак Льоб се намира на трета позиция в генералното класиране на 1.3 секунди от Мийк.

Ойт Танак води атаката на Тойота, но за сега се намира на пета позиция, следван от Себастиен Ожие на 3.5 секунди.

Микелсен, Латвала,Сунине, Ньовил и Лапи затварят челната десетка. Латвала и Лапи имаха сериозни проблеми с охлаждането на автомобилите си, докато Тиери Ньовил изпадна в класирането поради проблеми с двигателя. Деня за белгиеца определено не върви по-план, след като също така се удари, но за щастие всичко се размина с минимални щети и болки в лакътя на лявата му ръка.

Младото протеже на М-Спорт Елфин Еванс премина през таван при отскок от неравност на шеста предавка. Все пак неговата Фиеста WRC успя да стигне до сервиза и в момента механиците работят усилно за да отстранят множеството проблеми по автомобила.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]