Сордо все по-близо до втора поредна победа в Сардиния

Dani Sordo (1)

Даниел Сордо и Карлос дел Барио успяха да затвърдят своя аванс и след края на вчерашния съботен ден, като така те са на една крачка от това да повторят миналогодишният си успех в италианското рали.

„Чувствам се добре че се намирам тук – коментира Сордо. – В следобедните минавания основно пазих гумите. Важно е да държа Себ и Тиери зад мен. Познавам ги и двамата и съм сигурен, че утре също ще се пробват да ме атакуват. Трябва да продължим със същата концентрация до самият край и до последния километър.“

Екипажът на Hyundai приключи деня с аванс от 27,4 секунди, като зад него се осъществи една доста сериозна битка между Себастиен Ожие/Жулиен Инграсия и Тиери Ньовил/Николас Жилсул.

Ожие прескочи Ньовил още в първата отсечка, но белгиецът успя да отговори и преди обедният сервиз отново излезе на втора позиция. В следобедните минавания битката между двамата бе повече от впечатляваща, малка грешка от страна на Ньовил в последната отсечка за деня помогна на Ожие да завърши на втора позиция, но с аванс от едва 1,5 секунди пред Ньовил.

„Натисках доста здраво и може би изгубих около 2 секунди при моста, където спрях прекалено късно. Когато караш на максимума се случват такива неща“, разясни Ньовил случилото се.

Зад Ожие и Ньовил на четвърта позиция се намира Елфин Еванс. Уелсецът загуби значително време при прекалено внимателното му каране целящо да запази гумите му. Следобед стратегията му бе изцяло противоположна подхождайки прекалено агресивно. В крайна сметка той изостава с 29,5 секунди зад Ньовил.

Теемо Сунинен, който е на пета позиция, имаше проблеми от съвсем друго естество спрямо Еванс. Младият финландец получи повреда в ръчната спирачка на своята Fiesta WRC, което го принуди да намали темпото. Въпреки това пилотът на M-Sport изостава на 8,5 секунди зад Еванс и има аванс от над минута пред шестият Ойт Танак.

Гъс Грийнсмит отпадана, след като се скъса ремъка на алтернаторът му. Уикендът на Кале Рованпера премина от лош на ужасен. След труден съботен ден финландецът изкърти и двете задни гуми на своя Yaris след удар в дървета.

Днес на екипажите им предстои най-краткия ден от състезанието. Cala Flumini и красивият Sassari – Argentiera ще се карат на два път. Пауър етапа ще стартира от 13:18 ч. българко време, като може да се гледа на живо по Max Sport 2 от 13:00 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3002 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]