Солберг стартира пръв в рали Рим

Снимка: Грегъри Леномард FIA ERC

Оливър Солберг, който за малко да бъде дисквалифициран още преди старта, днес ще стартира пръв по етапите на рали „Рим“. Младият пилот записа четвъртото най-добро време в квалификационният етап, което означаваше че той ще бъде четвъртият пилот от 15, който ще има възможността да избере своята стартова позиция.

Победителя в квалификационният етап вчера Джандоменико Басо избра да стартира по етапите втори, докато Алексей Люкянук избра да стартира трети. Андреа Кругнола, който записа третото най-добро време в квалификационният етап ще стартира четвърти по етапите на рали „Рим“.

Вторият пилот на MRF Tyres Емил Линдхолм ще стартира пети пред Фабиен Крейм и Симоне Темпестини. Колум Девайн, Крейг Брийн и Норберт Хершинг ще стартират осми, девети и десети.

Същинската част от рали „Рим“ стартира днес, като ще можете да гледате два етапа на живо в нашата страница от секцията ни на живо. Първия излъчван на живо етап е SS Roccasecca – Colle San Magno 1 от 11:02 ч., докато вторто минаване по същата отсечка също ще бъде предавано на живо от 17:15 ч. отново в нашата страница.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]