Солберг продължава да е в болница след инцидента в Латвия

Трикратният световен шампион на ФИА Петер Солберг продължава да се намира в болница след инцидент в неделя на пистата в Рига (виж видео по-долу).

Вчера от ново коронованият отбор на Фолксваген Швеция официално дадоха повече информация по темата. По първоначална информация Солберг е счупил опашната си кост, но след обстоен преглед в болница в Рига стана ясно, че е счупил две ребра и има натъртени дробове.

В следващите дни Солберг ще бъде преместен в болница в Швеция, където ще бъде направена операция на опашната му кост.

Тази нова информация повдигна въпроса дали пилотът на Фолксваген Швеция ще може да вземе участие в последните два кръга от шампионата. Двукратният световен рали крос шампион се намира на втора позиция в класирането при пилотите. За сега той има 5 точки аванс пред Матиас Екстрьом и на 10 точки пред Себастиан Льоб.

За състезанието в Естеринг от шведският тим са подали заявка за участие с три автомобила, като към Солберг и Кристоферсон трябва да се присъедини тестовият пилот на Фолксваген Моторспорт Диетер Депинг.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]