Солберг и Хансен ще се изправят един срещу друг в борба за титлата

12345

През този уикенд в последният кръг от световният шампионат по раликрос в Аржентина, ще стане ясен човекът, който ще носи титлата световен шампион на 2015. Петер Солберг и Тими Хансен имат пълни шансове да вземат титлата, след като разликата им е само 26 точки. Съдбата обаче е на страната на Солберг, защото норвежецът трябва да завърши минимум на тринадесето място в генералното класиране за да се превърне в двукратен световен шампион.

Аржентинското трасе Сан Луис, намиращо се в град Росарио, за втори пореден път ще сложи край на шампионата. Градът се намира на 180 мили северозападно от Буенос Айрес, и е третият по големина в страната с 1.3 милиона жители. Също така Росарио е родният град на Лионел Меси и революционерът Ернесто „Че” Гевара.

clickПетер Солберг, който отпразнува своят 41-ви рожден ден по-рано през седмицата, разкри своята стратегия за Аржентина. „ За мен работата е лесна: трябва да стигна до полуфинал”, заяви норвежецът. „ Но, както вече знаем, нищо не е така лесно. Особено спечелването на световна титла. Трябва да си призная, не познавам добре трасето. Този път трябва да внимавам и да не се боря за победата. Нашата стратегия е да стигнем до полуфинала и да вземем петте точки.”

Хансен, който вероятно няма да спечели титлата, може да приключи шампионата спокойно. Младият пилот има зад гърбът си 28 победи в квалификационните маншове, спрямо Солберг който има 27. И двамата имат еднакъв брой победи през годината.

Благодарение на трите победи на Тими Хансен и двете на неговият съотборник Дави Жене. Отборът на Peugeot Hansen, взе преждевременно титлата при отборите. Ford Olsbergs MSE завършиха втори с преднина от 67 точки пред SDRX.

Малкият брат на Тими Хансен, Кевин Хансен ще направи своят дебют зад волана на World RX автомобил. Оставяйки му още шест месеца до 18 години, Кевин се превръща в най-младият пилот качвал се зад волана на супер автомобил. „ Насладих се на тестовете, това не ми е първият път зад волан на супер автомобил”, заяви Хансен, който ще седне зад волана на Ford Fiesta RX. „Супер колата е по-лесна за каране в много отношения от RX Lites автомобила. Но, въпреки това всичко се случва много по-бързо. Моята цел е да навъртя, колкото се може повече обиколки и да вляза в полуфиналите.

929903de-36a6-42c6-be16-2b46143c71c4

Бившият пилот от Формула 1 Джани Морбидели, ще седне отново зад волана на аудито на All-inkls.com. Морбидели, седна зад волана на автомобила последно в Италия и успя да се класира за полуфиналите.

Пилотът на Volkswagen Sweden Тод Линеруд, няма да вземе участие в Аржентина поради травма в гърбът. Негов заместник ще бъде Оле Кристиан Вейби.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]