Солберг и Сордо ще делят една кола през сезон 2022

dani-sordo-дани-сордо-хюндай-моторспорт

Hyundai Motorsport ще продължат със своята схема за ротиране на пилотите за своя трети автомобил и през сезон 2022. До скоро нямаше яснота точно как ще го направят, но днес Андреа Адамо разкри плановете на своя отбор.

След като Крейг Брийн подписа двугодишен договор с M-Sport Ford Адамо и екипът му ще заложат на Оливър Солберг. Младия пилот ще споделя третия автомобил с доста по-опитния Дани Сордо, който също на скоро се спрягаше за евентуален пилот на M-Sport Ford.

С тази информация относно бъдещето на третия i20 Coupe Rally1 вече е ясен списъка с пилоти на които ще разчита корейския тим за старта на новата хибридна ера. От Танак, Тиери Ньовил, Дани Сордо и Оливър Солберг ще бъдат топ пилотите на корейците, като според Адамо това е „перфектният микс“.

„Смятаме че това е най-добрия компромис между опит и младост, както и че това е идеалният микс с оглед новата WRC ера – разяснява Андреа Адамо за DirtFish. – Роляна на Дани няма да е само в тази на пилот. В състезанията в които не участва и на негово място е Оливър той отново ще ни помага. Неговия голям опит е изключително важен за нашия отбор и ще ни помогне за по-добър преход към новите правила.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]