Сняг забавя подготовката на Ньовил за Хърватска

Деня за подготовка за предстоящото рали „Хърватска“ на Тиери Ньовил пропадна, след като трасетата в близост до Загреб не отговаряха на условията които би трябвало да се очакват по време на състезателния уикенд.

„Организирахме първия ден за тестове в петък с От Танак, които се проведе в нормални условия – коментира заместник директора на Hyundai Motorsport Жулиен Монсет. – Обаче в почти цяла Европа времето започна да се променя драстично и това усложни нашата работа.

Местността в която бяхме заваля сняг, което ни принуди да променим плановете си и да променим деня за подготовка на Тиери. Благодарение на местните власти и организаторите на ралито успяхме да получим разрешение да тестваме в понеделник.

Междувременно условията се подобриха и Оливър Солберг взе първоначалния разпределен за Тиери Ньовил съботен ден и така в същност успяхме да изпълним предварителният ни план. Два дни по-късно и Тиери успя да се качи в автомобила възползвайки се от добро време и сухи условия, като всичко премина без проблеми.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]