Смъртоносен инциден беляза планинско Благоевград

Снимка: Драгомир Петров APIX Action Photography

Изключително тежък инцидент беляза тазгодишното издание на планинско „Благоевград“. Повреме на втория квалификационен манш на няколко метра след летящият финал пилотът на АСК „Грийн Фокс Моторспорт“ Георги Георгиев се удря в бетонна стена заедно със своето Subaru Imprez WRX, като за съжаление ударът бива от страната на пилота бивайки фатален.

Планинско „Благоевград“ бе второто състезание за Георгиев през този сезон. Няколко дни преди това той взе участие в рали спринт „Пещера“, където завърши на деветнадесето място в генералното класиране и на четвърто в клас НС2 заедно с Васил Георгиев.

За съжаление този фатален инцидент ни напомня за пореден път колко опасни могат да бъдат автомобилните спортове. Официлно становище за причината на инцидента все още няма, както и няма яснота дали надпреварата е отменена.

Ние от BGRallyHD искаме да изкажем своите съболезнования, към семейството, приятелите, колегите и феновете на Георги Георгиев.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3039 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]