Смъртоносен инцидент прекрати вторият кръг от националния рали шампионат на Унгария

Снимка: Личен архив Герго Дудас

В Унгария, както и в цяла Европа провеждането на рали сезона е една доста тежка задача. Така от девет кръга шампионатът на унгарците през сезон 2020 би трябвало да се състои от четири кръга, като един от тях дори е отложен поради COVID-19.

През настоящият уикенд в рали „Miskolc” за съжаление още във втората отсечка от асфалтовата надпревара се случи тежък инцидент с екипажът на Герго Дудас и навигаторът му Золт Тот. Двамата взимат участие с Skoda Fabia R5, като в SS2 Bánkúti elág – Mályinka /1 – 9.20 km излитат от трасето. За нещастие навигаторът Тот почива на място.

Tragédia: Halálos baleset a Miskolc Ralin a Bükkben✝️ Szörnyű balesetet szenvedett a Miskolc Rali második gyorsaságiján…

Публикувахте от Lillafüred Online в Събота, 15 август 2020 г.

Золт Тот е един най-ценените навигатори в Унгария с почти тридесет години опит на дясната седалка. Двамата с Герго Дудас стартираха своето партньорство през този сезон в който младият пилот дебютира зад волана на Fabia R5.

През 2019-та Дудас също така взе участие и в родното ни рали „България“ зад волана на Peugeot 208 R2 където завърши на шесто място в генералното класиране и взе победата в RC4.

Нашият екип отправя своите съболезнования на семейството, приятелите и колегите на Золт Тот.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]