След срещата в ММС ще се направи опит за обединение

Снимка: ММС Видео: Sportal.bg

Днес се състоя инициираната от Крум Дончев среща в кабинета на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев (вижте видео от срещата). На нея присъстваха председателите на трите страни, министъра и двама ресорни министри. Самата среща бе излъчена на живо в Facebook страницата на министерството.

Зам.-министър Даниела Дашева заяви в срещата, че към момента нито една от двете федерации, както и техните клубове не фигурират в регистъра ма ММС. Нейният апел към двете основни страни е да се спрат делата и да се работи за обединение, защото възможността за нулев сезон 2024 е много реална.

От срещата стана ясно също, че от СБА ще подкрепят, която и да е избраната федерация, като Емил Панчев също апелира за обединение от страна на двете сдружения.

От своя страна инциатора на срещата Крум Дончев представи план с който може да се върви към обединение на двете федерации. Неговото предложение е в рамките на няколко точки:

В крайна сметка и двете страни постигнаха консенсус в това да има следваща среща, преди която двете сдружения да съгласуват позициите си със своите клубове и да се реши, дали ще се работи за обединение.

Резултатът от срещата определено може да се определи, като стъпка напред в отношенията между всички замесени страни, които за пръв път сядат на една маса на толкова високо равнище и за пръв път успява да намерят обща позиция.

„Смятам, че това е една много добра първа стъпка, за която се борихме от доста време. Искам да поздравя министър Илиев, който е първият министър, който прави такава стъпка в полза на обединение. Ясно е, че всички страдаме от ситуацията. Дано намерим път или вариант, за да има сезон“, заяви след срещата Калоян Станчев.

„Бих искал да кажа, че щом сме тука, означава, че сме отворени към такива разговори. По никакъв начин не бихме желали автомобилния спорт да спира по никакъв случай. Надявам се на един добър диалог с АФБ и СБА, за да може да се намери дългогодишно решение на проблемите. Благодаря на министър Илиев и на Крум Дончев, който бе медиатор в този разговор. Поехме ангажимент да излъчим хора, които да участва в преговорите и разговорите за да има светло бъдеше автомобилния спорт“, обяви и Румен Дунев.

Ако погледнем данните от анкетата която бяхме стартирали преди нашето живо предаване с въпроси и отговори към двете страни (можете да гледате цялото предаване на запис от тук) 72% от гласувалите са за БФАС, 20% за АФБ, 2% за обединение и 4,5% заявиха, че не ги интересува, коя ще е федерацията.

След последните събития от днес ние предполагаме, че може би има промяна в нагласата на феновете на родните автомобилни спортове. Именно поради тази причина от нашия екип бихме искали да се допитаме още веднъж до феновете. Каква е вашата позиция след тази среща?

Вижте и коментарите на Димитър Илиев, Емил Панчев, Крум Дончев и Николай Златков благодарение на sportal.bg след срещата:

Видео от срещата в кабинета на Димитър Илиев:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]