След дълга пауза Себастиен Ожие спечели на рали „Португалия“

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия спечелиха едно драматично и непредвидимо рали „Португалия“. Дуото на М-Спорт успя да се опази от грешки, като заедно с това заложи на сигурно и бързо темпо, което се оказа печелившата тактика.

Ожие и Инграсия завършиха ралито с аванс от 15,6 секунди спрямо Тиери Ньовил и Николас Жилсул. С тази победа Ожие влиза в историята, като постига идентичен брой рекордни пет победи с Марку Ален.

Дуото на М-Спорт се възползва от грешката на От Танак, който водеше до последният момент в неделя докато не се удари счупвайки окачването на фиестата. Въпреки това От Танак завърши на четвърто място.

„След трудностите които имахме през последните състезания е фантастично да сме на първото място на подиума- обяснява Ожие. – Разполагах с нова кола в Монте Карло и победихме. Сега отново съм с нова кола и отново победихме. Не знам дали отборът ще може да си позволи да ми дава за всяко състезание !“

В името на спорта няма как да не отбележим, че Ожие бе един от седемте пилота които водеха през уикендът. Завършилият екипаж на втора позиция Тиери Ньовил и Николас Жилсул бяха едни от тези седем лидера, като в четвъртък белгийският екипаж водеше, но някак си изпусна шанса си.

Дани Сордо и Марк Мартин завършиха надпреварата на трета позиция, като подсигуриха на Хюндай два автомобила на почетната стълбичка.  На пета позиция завърши Крейг Брийн, който за пореден път се оказа най-добре справилият се пилот на Ситроен.

Елфин Еванс, Юхо Ханинен, Мадс Остберг, Яри-Мати Латвала и Есапека Лапи затварят челната десетка.

Победител в WRC2 е Понтус Тидеман, след като Андреас Микелсен отпадна поради преобръщане през таван.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]