След драматично начало за хибридните автомобили Ожие спечели шейкдауна в Монте

Снимка: Toyota Gazoo Racing

Себастиен Ожие и новия му навигатор Бенджамин Вейлас са най-бързия екипаж след края на днешния първи шекдаун за сезона. Дуото с частична програма през 2022 записа най-добро време от 1:50.4 минути в третото си преминаване през 2,29 километровата отсечка от Света Агнес до Пейле.

С второ време са Себастиен Льоб и Исабел Галмиче, които бяха най-бързия екипаж при първото и второ минаване. В крайна сметка техния най-добър резултат е с 0,5 секунди по-слаб от това на техните сънародници.

Елфин Еванс и Скот Мартин записаха третото най-добро време, като зад тях са Тиери Ньовил и Адриен Формо.

Гас Грийсмиит и Крейг Брийн са имали проблеми с хидравликата на своите Puma Rally1. Кале Рованпера бе принуден да спре на 400 метра след старта в третото си минаване през шейкдауна с подозрения за повреда в хибридната система.

Проблеми от подобно естество имаше по-рано Такамото Катцута, който трябваше да се завърне в сервизния парк преди да стартира в първото си минаване в шейкдауна. Въпреки това японеца успя да запише осмо най-добро време пред Рованпера.

Проблеми с хибридната система имаше и От Танак, който записа пето най-добро време в първото минаване, но трябваше да се отправи към сервизния парк в Монако. След края на трите сесии естонеца е с десето най-добро време пред Оливър Солберг.

Първият етап от рали „Монте Карло“ стартира днес от 21:18 ч. българско време и може да се гледа по телевизия Макс Спорт 2.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]