След брутален обрат Ефрен Ярена спечели рали Азорски острови

Снимки: FIAERC

Ефрен Ярена извоюва една изключителна победа в рали „Азорски острови“, след като буквално открадна първото място в последния етап от лидера Рикардо Моура.

По всичко изглеждаше, че Ярена нямаше как да обърне изоставането си зад местния ас Моура, който още от първия етап на надпреварата е в позицията на лидер. Испанския пилот на MRF Tyres направи страхотно каране при второто минаване през Сете Сидадес наваксвайки цели 7,7 секунди от пасива си. Така за последния пауър етап Моура и Ярена имаха разлика от 6,1 секунди.

Ярена, който разчита на гумите на MRF, продължи със страхотната си езда постигайки със секунда на километър по-добро време от това на Моура спечелвайки рали „Азорски острови“ с аванс от едва 2,7 секунди.

„Невероятно е – коментира Ярена, който записва и първата победа в ERC за индийския производител на гуми MRF. – Бяхме в пълна атака и точно на края успяхме да спечелим. Не мога да повярвам!

„Натискахме много здраво. Бяхме на 200 процента от възможностите си и съм много горд от отбора ми MRF Tyres.

Завърналия се в ERC Симон Вагнер успя да се изкачи в челната тройка още в събота, но така и не успя да притесни съперниците си в челото през неделния ден. В крайна сметка младия австриец завърши своето участие в рали „Азорски острови“ 2022 с изоставане от 28,7 секунди зад Моура, след като спука гума в СЕ13. Задачата му да остане на подиума се улесни, след като прекия му съперник Кен Торн получи повреда в своята Fiesta Rally2.

Румънската надежда Симоне Темпестини записа своята първа етапна победа за сезона във вчерашния неделен ден, като това му помогна да прескочи Арминдо Араухо в битката за четвъртото място. Неговото изоставяне спрямо челото е от 19 секунди, докато благодарение на представянето си в рали „Сиерас де Фафе“ Араухо е лидер в шампионата.

Бруно Магалаеш е единствения пилот в челната десетка, който не разчита на автомобил от Skoda. Той докара до финала своя Hyundai i20 N Rally2 с изоставане от над минута зад челото завършвайки последните километри с повреда в окачването. Симоне Кампедели завърши на седма позиция с изоставяне от 9 секунди зад Магалаеш, като също имаше проблеми със своя автомобил.

Челната десетка се затваря от Норберт Херциг, Алберто Батистоли и Мартинс Сескс.

В FIAERC3 Джон Армстронг взе победата, въпреки че трябваше да стартира по Rally2 системата след като неговата Fiesta изгасна при преминаване през едно от водните препятствия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2886 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]