Скоростната кутия на Ожие от Мексико е легална

Себастиен Ожие задържа лидерската си позиция в шампионата след проверка на скоростната кутия на неговият автомобил Форд Фиеста WRC от страна на ФИА във Франция.

Скоростната кутия на французина бе запечатана от техническата комисия на рали „Мексико“ и изпратена във Франция за по-задълбочен анализ. Този анализ бе направен от Жером Токет в присъствие на членове на отбора на М-Спорт.

Токет е сравнявал скоростната кутия използвана в автомобила на Ожие от рали „Мексико“ с първоначално представената за хомологация от М-Спорт. След анализа на компонентите стюардите от рали „Мексико“ разясниха тяхното официално решение по казуса.

„На 20 Март, стюардите получиха доклад от техническият делегат на ФИА – коментира източник от ФИА. – В който е описано че, след проверка и сравнение на скоростните кутии няма намерени несъответствия. Стюардите на състезанието решиха да не санкционират автомобилът с номер 1.“

Това със сигурност е една голяма новина за Ожие, който ако бе санкциониран щеше да изгуби цели 22 точки изпадайки на трета позиция в шампионата зад Латвала и Танак.