Ситроен ще обявят пилотите си за 2015 през идните седмици

4660_service-picture-weales-2014_111_592x333

Шефът на Citroen Racing Ив Матон, ще обяви своите екипажи за сезон 2015 в рамките на следващите няколко седмици  споделиха от WRC Live  в рамките на рали „Уелс” , след интервю с французинът.

„ Ще реша в неделя и ще започнем да споделяме част от информацията през идните седмици. Няма да издам нищо в понеделник, все още провеждам разговори с различни пилоти. На 97 процента съм решил кои ще са, но имам още неща пред разрешаване. Нашите планове са да обявим по един пилот за всяка седмица, през следващите няколко седмици.”

Матон заяви също, че негов приоритет за избирането на пилоти за 2015 ще е тяхната възможност за постигането на добри резултати и точки по време на сезона. Той също отвори вратата на възможността и за трети екипаж. „ Със сигурност Кхалид Ал-Касими ще направи четири състезания за нас през сезон 2015, което ни дава отворен прозорец за трети автомобил през останалото време на годината,” заяви той.

Фаворити да застанат зад волана на DS3 WRC са Крис Мийк и Мадс Отсберг, но от известно време се говори за завръщането на Роберт Кубица в отборът.

098310_wrc_matton_y_italy „ Ние знаехме,че Мадс ще има нужда от време за да се адаптира към автомобилът понеже е доста различна от последният път в който то е карал автомобилът в миналото. От друга страна той се движеше доста бързо от колкото очаквахме- през първата част от сезона даваше добри резултати. Във втората част може би  бе по-трудно за него, понеже той очакваше от себе си много повече. В Уелс и Испания ни показа, че е свикнал с автомобилът изграждайки си нов стил на каране. За Крис ние очаквахме едно трудно начало за него в първата част от сезона. Той се справи много добре на Монте Карло и след това той трябваше да разучава ралита, които никога не бе карал до сега. През втората част от сезон се справи доста над неговите възможности, той се движеше доста добре и много консистентно. Той почти спечели в Германия и ние сме много щастливи с това как се справи през втората част от сезона.”
 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]