Ситроен ще започнат работа по C3 R5

От Ситроен ще започнат работа по изцяло нов R5 автомобил на базата на C3, който възнамеряват да бъде готов за употреба в WRC2 през 2018 на рали „Монте Карло“.

Това може би е един смислен ход от страна на PSA, които получиха множество проблеми с техните настоящи автомобили DS3 R5 и Peugeot 208 T16 R5, което никак не се харесва на техните клиенти.

Шефът на Ситроен Ив Матон е уверен, че C3 R5 ще премахне проблемите от настоящите предлагани от тях автомобили.

„Намираме се в готовност за проектиране на изцяло нов автомобил, като през лятото ще разкрием повече информация за проекта – обяснява Матон. – Планът е да разполагаме с готов хомологиран автомобил за началото на следващият сезон, като новата кола няма да има нищо общо със старата.

„Чисто нов екип ще поеме задачата по разработването и дизайнът на колата, като в момента разполагаме и с нови технически партньори които вече работят по C3 R5. Така това ще бъде изцяло различен автомобил и с различен бранд което е важно за нас.“

Матон разкрива, че няма да има заводски тим участващ в състезания с C3 R5.

„Обикновено WRC2 е за частни тимове – допълва Матон. – Не казвам, че няма да разполагаме с пилот на високо ниво за този автомобил, но няма да разполагаме със заводски тим. Ще подкрепяме частни отбори.“

Всъщност ще има ли Опел R5?

Преди няколко дни на рали „Португалия“ немската фирма Холзер представи своя разработка на Опел Corsa R5, която обърка доста хора в спорта. Създателите на този автомобил увериха, че техният автомобил няма нищо общо с Опел и проектът е изцяло частен.

„Проектът Holzer R5 Corsa Concept е изцяло частен без участието на Опел в него – коментира говорител на Холзер. –  До този момент от Опел не възнамеряват да хомологират такъв автомобил.

„През 2015 бордът на директорите на Опел се отказа от такъв проект и до днес това решение все още важи.“

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]