Ситроен разкриха проблема, който коства титлата на Ожие

Шефа на отбора на Ситроен – Пиер Будар, разкри в детайли причината, която коства шанса за запазването на титлата на Себастиен Ожие преди няколко дни в Испания.

Ожие пристигна в Каталуния с изоставане от 28 точки зад лидера Ойт Танак, като до края на сезона оставаха два кръга, в които пилотът на Шевроните имаше реален шанс да обърне ситуацията в своя полза. Състезанието за французина започна повече от добре повеждайки в генералното класиране, но внезапните проблеми с хидравличната система означаваше, че всичко е свършило за него.

„Проблемът с колата на Себастиен се намира в една проста тръбичка – коментира Будар. – Хидравличната тръбичка е била повредена, като от нея е изтекла хидравличната течност от системата.

Причината поради която той губи хидравликата във волана и лопатката за сменяне на скоростите е че и двете се оправляват от една и съща помпа. Причината е в самата тръбичка, а не във връзката. Не е ясно как е била повредене, нямало е удар с камък или нещо подобно.

„Тази тръбичка я използваме от години във всичките ни коли и ще ни отнеме време за да разберем причината за този проблем, след като буквално нищо не я е докосвало.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]