Ситроен продължават с развитието на колата си за 2017-та в Португалия

13147415_10153674339467057_4637874370786696276_o

Три седмици след първият официален тест на бъдещето оръжие на Citroen за сезон 2017, французите отново навъртяха тестови километри на макадам, но този път покрай трасетата на рали „Португалия“.

Крис Мийк и Стефан Лефевр направиха общо четиридневна тестова програма, като благодарение на непредвидимите атмосферните условия успяха да се сдобият с по-добра представа за това на какво ниво е автомобилът и върху какво трябва да се работи.

„Всъщност сме доста доволни от толкова различните атмосферни условия, защото успяхме да тестваме различни настройки и аеро елементи“, обяснява Лаурент Фрегоси, технически директор на Citroen Racing. „По време на тестовете ние разполагахме с няколко цели. По подразбиране една от тях е издръжливостта на различните компоненти. Километражът през който е изминал всяка една част от колата подлижи на сериозно анализиране и проследяване. Другата ни цел е да подсигурим комфорта на пилотите, както и производителността на автомобила.“

Кой е Лаурент Фрегоси?

Laurent_Fregosi_
Фрегоси се присъединява към Citroen през 1995, по времето на участието на ZX в Дакар. От тогава на сам той е ключова фигура във всеки един рали проект на французите, като започнем от Xsara Kit-Car. През 2005 той става главен инженер отговарящ за шаситата, а през новият сезон той е повишен в главен технически директор на Citroen Racing, носейки тежката задача по създаването на автомобил за сезон 2017.

„Виждайки нашата кола да преминава без никакви проблеми през две доста сериозни тестови програми е доста удовлетворяващо. Истинска награда за тези който работят по проекта от над години. Голяма част от компонентите които използваме вече сме използвали в нашите проекти, като двигателят например който сме използвали в WTCC. Голяма част от окачването е базирана на нашият опит с  DS3 WRC, но сега ще разполагаме с доста по-олекотено.

В момента, като цяло сме в началната фаза на нашата програма. Успяхме да направим първият прототип на време а сега предстой да приключим и с производството на второто шаси, което ще се използва за тестове на асфалт. Очаква ни доста работа, като за в момента сме в график. Имаме доста работа по аеродинамиката а 2017-та наближава все повече“, заключи Фрегоси.

#TEST2

Video of the day

Публикувахте от Citroën Racing в 12 май 2016 г.

#TEST2

Work in progress! #TEST2

Публикувахте от Citroën Racing в 11 май 2016 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]