Ситроен продължават в WRC

P-20150731-00372_News
Ив Матон е заявил за белгийското издание dhnet, че с течение на времето става все по ясно бъдещето на шевроните в световният рали шампионат. Въпреки не много добрите резултати, шефът на Citroen Sport заяви, че тяхната цел е да вземат титлата в шампионата през 2018 или 2019, което подсказва намеренията на френският автомобилен производител.

Според редица журналисти липсата на добри 5761_matton-port-arg-2015_111_592x333резултати за Citroen идва от не много конкурентният автомобил. Според нас обаче, DS3 WRC е достатъчно конкурентен (визирайки скоростта на Крис Мийк и Себастиан Льоб) а това което куца е пилотската част. От едната страна имаме Крис Мийк, който е изключително бърз но ненадежден. А от другата Мадс Остберг, който не показва голяма скорост, а надежността е неговият огромен плюс. Възможно е някой от двамата да „изпадне” от борда, но това дали ще се случи ще стане ясно след предстоящето рали „Уелс”.

Матон също е заявил че, единственото място за Тиери Ньовил за сезон 2017 е в тяхната кола. Според шефът на Citroen белгиецът не усеща „никаква подкрепа от Hyundai” и свалянето му от челото на отбора за Уелс още повече разклаща доверието му.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]