Ситроен представя своя прототип на C3 WRC в Париж

 

Base de donnée : Astuce Productions

От Ситроен са готови за своето голямо завръщане в световният рали шампионат. В специално съобщение до медиите те обявиха че, ще направят представяне на своят прототип на Citroen C3 WRC на изложението в Париж.

Base de donnée : Astuce ProductionsШевроните имат изключително голям опит във WRC шампионата с 8 титли при производителите и рекордните 96 победи. Колата която ще видим в Париж всъщност е прототип на концепцията, която все още няма да разкрие истинският дизайн на оръжието на шевроните през сезон 2017, но според техните думи колата е доста близко до реалната.

Прототипът разкрива в пълни размери идеологията зад правилата за сезон 2017 със своите 4.15 м дължина и 1.9 м широчина запълнени с мускулести аероелементи от които може да ти настръхне косата.

Base de donnée : Astuce Productions

Френският прозиводител разкри и първите важните елементи от реалният състезателен автомобил. Мощността ще е около 380 кс и с 36 мм рестриктор на трубо-то. Теглото е намалено с 25 кг в сравнение с DS3 WRC и разполага с електронно контролиране на диференциалите, което до момента не бе разрешено от ФИА. От към аеродинамика, колата разполага с преден и заден дифузиор, широчина от 1875 мм и достатъчно голям заден спойлер за да счупи рекорда на Оунинпоя.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]