Ситроен отворени към преговор с Ожие след излизането на Фолксваген от WRC

cl-16-097-002

Шефът на отборът на Ситроен Ив Матон е заинтересован от възможен разговор със Себастиан Ожие относно евентуален договор за следващият сезон, но твърдо заяви че ще задържи сегашният си избор на пилоти.

Излизането на Фолксваген от спорта в крайна сметка оставя Себастиан Ожие и неговите съотборници без автомобил за предстоящият сезон.

Една от няколкото спекулации е евентуалното връщане на Ожие към Ситроен, въпреки че френският пройзводител вече е избрал своите три пилота за следващият сезон.

„ Имам пилоти за следващият сезон- обяснява Мато пред Autosport. – Само мога да кажа че, ако Себастиан Ожие ми се обади аз ще му вдигна и ще си поговорим. Но със сигурност няма да променя настоящият ми избор на пилоти.

„Решихме отново да поемем към изграждането на нови и млади пилоти. Но, когато имаш четирикратен световен шампион на пазара нещата стават интересни.

„Още не съм говорил със Себастиан. Той сам си решава, какво ще прави. Искам обаче да отбележа отново че, няма как да променя изборът си на пилоти за следващият сезон.”

На въпрос дали ще вдигне телефона за някой от съотборниците на Ожие, Ив Матон заявява: „ Няма да кажа че, не бих вдигнал телефона на Яри-Мати Латвала или Андреас Микелсен, разбира се че ще го направя аз съм учтив човек!

„Нещата при тях обаче стоят различно, те нито са французи или пък имат световни титли”, заключи Ив Матон.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]