Ситроен искат повече състезания за Льоб в WRC

Шефa на отбора на Ситроен Пиер Будар заяви че, е отворен към увеличаване на броя на участията на Себастиен Льоб в WRC през този сезон.

Льоб успя да излезе начело в рали „Мексико“ през миналата седмица, но спукана гума в събота сутринта го извади от битката за челото и го изпрати на пета позиция. Будар както и Крис Мийк открито заявиха че, биха искали да видят Льоб по-често зад волана на С3 WRC.

„Имаме договорка за три състезания, това е сделката за сега – коментира Будар. – След Корсика и Испания ще получим възможността да преговаряме отново, за да проучим възможностите.

„Всеки един шеф на отбор не би отказал на точно този човек пълна програма в отбора си.“

Будар е бил впечатлен от скоростта на Льоб в една първото му макадамово рали от пет години насам.

„Мексико бе едно страхотно показно за неговото представяне и възможности – допълва Будар. – Видяхме че, той продължава да е много бърз и показа колко добре се справя с тази нова за него кола.

„Когато пое лидерството през втория ден, беше в средата на битката и в момент в който абсолютно всички натискаха много здраво. Ние не очаквахме че, той ще постигне това за толкова кратко време. Ние знаехме че, може да постигне добри резултати, но мислихме че, ще му отнеме повече време.“

Мийк от своя страна се надява от Ситроен да привлекат за повече надпревари Льоб, понеже неговото присъствие се отразява много добре на морала в отбора.

„Казано честно беше невероятно – коментира Мийк. – Ние всички се подхранвахме от неговата енергия с която разполагаше той. Особено аз. Това бе изключително позитивно за нас.

„През цялото време казвам че, трябва да се върне в отбора и това му представяне подсили още повече моите вярвания. Ако имам възможността да съм негов съотборник за цял сезон знам че, ще науча много неща от него.

„Представяте ли си, колко силни щяхме да бъдем ако той караше цял сезон и с Крейг Брийн в третата кола?“

Самия Себастиен Льоб има малки резерви отново увеличаването на календарът си, след като той е официален пилот на Пежо за световния рали крос шампионат.

„За сега не мога да направя всичко понеже карам за Пежо в световния рали крос шампионат – разясни французина. – Още съм наясно с причината поради която се отказах от WRC и смятам че, моите възгледи още не са се променили.

„За сега карам и е яко, но да карам в целия шампионат за сега не ми е в плановете.“

Ако от Ситроен склонят Льоб да увеличи броя на участията си през този сезон то французина има само една възможност, която да не му пречи на програмата му с Пежо и това е рали „Германия“. Както знаете Льоб е печелил това рали девет пъти от десетте си участия, но за сега неговия отговор е, че ще се намира на плажа по това време на годината.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]