Ситроен заменят Мийк за Микелсен на рали „Полша“

Крис Мийк е отстранен от участие в следващият кръг от световния рали шампионат рали „Полша“. Негов заместник ще бъде не кой да е а самият Андреас Микелсен.

Мийк започна своя сезон по един не много добър начин, като очакванията за него бяха да оглави отборът на Ситроен към борбата за титла при пилотите и отборите. Въпреки последните му разочароващи представяния той все пак записа една победа на рали „Мексико“.

Заедно с неговият навигатор Пол Найджъл разполагат с едва 27 точки, като 25 от тях са  благодарение на победата им на рали „Мексико“ и две от представянето им в пауър етапът на рали „Швеция“. Така двамата се намират на десета позиция в класирането изоставайки с 114 точки зад Себастиен Ожие и с 16 зад Крейг Брийн.

„След серия от разочароващи резултати, ние помолихме Крис Мийк да направи крачка назад за следващото състезание – заяви Ив Матон. – Крис прие, че това ще е изцяло в интерес на отбора и ние сме му благодарни за разбирането.

„Тази почивка ще му даде шанса да презареди батериите и да изпусне парата преди подготовката за рали „Финландия“. Той спечели през миналата година във Финландия след едно перфектно представяне, така че се надяваме да се завърне зад волана още по-силен от сега.“

Матон също така признава, че това разместване им дава шанс да продължат да работят с Микелсен. Норвежецът бе единственият бивш пилот на Фолксваген, който не сключи договор със заводски тим за сезон 2017.

Това обаче се оказа и голямо предимство след като сезонът е в разгара си. В крайна сметка Микелсен все пак седна зад  волана на WRC автомобил замествайки Стефан Лефевр зад волана на C3 WRC.

„Тази промяна при пилотите ни означава, че можем да продължим да работим с Андреас – допълва Матон. – Това първо участие на Андреас с нас бе по скоро, като тестова сесия. Той доста добре познава рали „Полша“ още повече, че той го спечели през миналата година.:

Взаимотношенията на Крис Мийк със Ситроен започват с няколко участия през 2013, като и двете завършиха с катастрофа. Въпреки това през 2014 той получи възможността да участва през целият сезон 2014, като за това голяма помощ на Мийк бе Кхалид Ал Касими. През миналата година Мийк спечели в Португалия и Финландия, въпреки ограничената програма на Ситроен. През този сезон очакванията за неговото представяне бяха изключително високи, но за съжаление обстоятелствата не се случиха така предвидимо.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]