Ситроен готвят за Испания най-радикалният си аеро пакет

Ситроен с нова аеро пакет
Снимки: Autosport.com

От няколко дни в интернет може да се видят видео клипове с подготвката на Ситроен за предстоящият предпоследен кръг от шампионата а именно рали „Каталуня“.

Както знаете испанското рали е единственото в шампионата което се кара на две настилки. Имайки в предвид оценката на Ожие за това че, С3 WRC е буквално „неуправляем“ на асфалт, от неговият тим са се отнесли изключително сериозно към този аспект.

Повреме на тестовете шефроните показаха изцяло нова предна броня с нов преден сплитер, допълнителни споилери пред и над предните гуми, нов дизайн на страничните отвори, както и ново задно крило.

„Единствено мога да кажа че, работим на пълна газ – коментира пред английското издание Autosport Оливиер Морсели, техническият директор на Ситроен. – В тестовете на макадам успяхме да подобрим работата на диференциалите. Намерихме интересни идеи на нашето тестово трасе и се опитваме да ги приложим и тук.

„За пръв път използвахме новата геометрия на предното окачване, което използвахме във Финландия на асфалт. Работихме по амортисьорите и по голяма част от елементите. Успяхме да се справим с недозавиването, което бе основният ни проблем в последното асфалтово рали.

„Балансът на колата също е подобрен според нашите пилоти, които се чувстват по-уверени.“

През миналата година французите спечелиха испанското рали благодарение на Себастиен Льоб, който изключително добре подбра своите гуми отвявайки конкуренцията си.

Себастиен Ожие изостава с 28 точки зад лидера Ойт Танак с едва две ралита до края на сезона, от които могат да се спечелят максимум 60 точки.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]