Сирил Абитебул става директор на Hyundai Motorsport

Сирил Абитебул става директор на Hyundai Motorsport, след като Сеан Ким ще вземе друга роля в структурата на програмата. Така наследникът на Жулиен Монсет, като шеф на отбора в WRC, се изкачва с още едно стъпало нагоре в структурата на спортната програма на корейският производител на автомобили.

„Само за дванадесет месеца Сирил успя да начертае ясна карта за развитие чрез впечатляващи умения на стратег“, коментира Тил Вартенбург директор моторни спортове в Hyundai.

„Той успя да се превърне в ключов фактор в Алзенау, като заедно с това успя да привлече ключови фигури като техническият директор Франсоа-Ксавиер Демайзон и разбира се От Танак.“

Въпреки нулевият си опит в рали дисциплината Абитебул в същност успя много бързо да влезе в ролята си на шеф на отбора. Веднага разбра, че основният проблем на Hyundai е липсата на добър технически директор, който да успее да развие в правилната посока i20 Rally1. След като успя да привлече може би най-добрия такъв в историята на WRC той използва името на Демайзон за да привлече От Танак обратно в отбора.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]