Сирил Абитбул е новия шеф на Hyundai Motorsport

Бившия тим шеф на Renault във Формула 1 Сирил Абитбул е новия шеф на Hyundai Motorsport. Тази информация стана ясна днес от американското уеб издание DirtFish. Според тях французина ще заеме позицията от временно изпълняващия длъжността Жулиен Монсет.

Сири Абитбул започва своята кариера във Формула 1 като инженер. През годините той е бил тим шеф на Caterham, а от 2014 до 2020 година отговаряще за отбора на Renault. Към момента той работи за доставчика на двигатели за Formula 2 Mecachrome. За добро или за лошо той няма никакъв опит в рали дисциплината, която е коренно различна от добре познатите за него пистови надпревари.

Според източници на DirtFish мениджмънта на Hyundai се надява Абитбул да доведе до стабилност на отбора, който продължава да губи ключови мениджъри. Последния от тях е тим мениджъра Пабло Маркос, който наследи позицията от Ален Пенасе.

Към момента няма яснота дали Жулиен Монсет ще продължи да работи в структурата на Hyundai Motorsport, след като преди да бъде повишен той отговаряще отдела по развиването на двигателите.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]