Симоне Темпестини с пълен сезон в ERC

Румънската рали надежда Симоне Темпестини разкри в социалните мрежи намерението си да вземе пълен сезон в европейския рали шампионат на ФИА (ERC).

Роденият в Италия румънец, взе титлата в JWRC категорията през 2016-та, като от доста време се фокусира само в единични участия на световната и европейска рали сцени. Заедно със своят навигатор Серджио Иту протежето на Napoca Rally Academy ще вземе участие в топ класът на ERC шампионата зад волана на автомобил от Rally2 хомологацията.

„Не се интересувам от това само да участва, но се целя и в победи – коментира Темпестини. – Целите ни са да се борим за титлата в ERC и ERC1 Junior. Искаме да сме бързи и да сме в битката за победата във всяко едно рали.

„Разбира се тази задача няма да е лесна. Конкуренцията в ERC е доста тежка а през този сезон ще бъде още по-трудно.“

Участията в кръгове от ERC не са нещо ново за Темпестини. Той има зад гърбът си цели 15 старта, като последното му най-добро представяне бе през 2017 на рали „Рим“ зад волана на DS3 R5.

„Не съм имал възможността да участвам с пълен сезон, но познавам по-голямата част от състезаянита – допълва румънеца. – Следа от близо, как се справят всички конкуренти повреме на състезанията и смятам, че има много бързи пилоти от цяла Европа в този формат.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]