Симоне Темпестини: Обичам да се състезавам на нови места

Световният шампион в WRC3 за 2016 г. Симоне Темпестини с навигатора Серджио Иту (Porsche 997 RGT) ще бъдат сред най-реномираните участници в 52-то издание на „Рали България“ което започва днес край Велико Търново.

Независимо от впечатляваща си визитка, Симоне никогане се е състезавал в България, за разлика от своя баща, именитият шампион Румъния от близкото минало Марко Темпестини.

Какви са целите ви в „Рали България“?

Всеки път, когато се кача в нашето Порше изпитвам истинско удоволствие и се забавлявам максимално. Така че първата ми цел е през цялото състезание усмивката да не слиза от лицето ми.

Ще се постараем да осигурим добро шоу за българската публика.

Никога не сте се състезавали в България, но имате от кого да поискате съвет за ралитата тук. Какво ви каза вашият баща за това състезание?

Да, това ще бъде първият ми старт в България.

Баща ми ми каза, че етапите в „Рали България“ са бързи, хлъзгави и много технични, което прави състезанието много интересно, но и много трудно за дебютантите в него.  

Но аз обичам да се състезавам на нови, непознати места, така че съм сигурен, че и тук ще ми бъде забавно. 

“Рали България” е сред най-старите автомобилни състезания и най-престижното в страната. Неговото 52-ро издание ще се проведе между 1 и 3 септември 2023 г. в района на Велико Търново и е трети кръг от националния рали шампионат, валиден за European Rally Trophy. В него ще вземат участие 31 екипажа от четири държави. Маршрутът на надпреварата е с дължина от 150 км, разделени в тринадесет изцяло нови специални етапа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]