Симеон Симеонов победи в RC5 на рали спринт „Дряново”

Младият пилот от Hyundai Racing Trophy, Симеон Симеонов, извоюва победата в клас RC5 на рали спринт „Дряново”. Състезанието приключи успешно за 24 екипажа, от които три бяха познатите ни тандеми на едномарковия шампионат. В същия клас на 4-та позиция се нареди Денис Станчовски, който беше претендент за третото място, а Виктория Гъркова се класира 6-та.

Симеон Симеонов и Йордан Йорданов поведоха колоната в RC5 още след първия етап на състезанието и не отстъпиха на конкуренцията до самия финал. Денис Станчовски и Младен Карчев, с техния Hyundai i20 Coupe R, също показаха добро темпо, като в началото бяха на трета позиция в класа си, но завършиха четвърти с минимална разлика. Изпуснат бърз завой в първия етап бе причината Виктория Гъркова да финишира на шесто място в RC5, но запази хладнокръвие и финишира състезанието в добро състезателно темпо.

Участието на екипажите от едномарковия шампионат на рали спринт „Дряново” бе добра тренировка за тях за предстоящия им 3-ти кръг от Hyundai Racing Trophy на рали „Троя”. Състезанието в Турция ще се проведе следващия уикенд, а сега младите пилоти ще имат възможност да направят своите последни настройки по колите си, преди да заминат за ралито в чужбина.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]