Симеон Симеонов Триумфира в Hyundai Racing Trophy

18-годишният Симеон Симеонов и неговият навигатор Йордан Йорданов спечелиха първият кръг от Hyundai Racing Trophy на рали „Брашов“ в Румъния. Симеон показа сериозно израстване в стилът си на каране, като дори успя да се качи на стълбичката в клас джуниър на третото място.

Състезателят е категоричен, че основна заслуга за това имат тренировките, които са провеждали цяла зима заедно с навигатора му Йордан Йорданов с колегите от Motorsport Academy. Той допълни, че те вече се сработват много добре, свикват с колата и става все по-уверен зад волана на новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R. Той обясни, че темпото му се е увеличило значително през втория състезателен ден, след като са сменили гумите Hankook Competition от твърди на меки заради мократа и хлъзгава настилка в началните километри.

На второ място в HRT завърши варненското дуо Мартин Коев/Димо Бозуков, които  завършиха състезанието с изоставане от около две минути зад Симеонов/Йорданов.

„Очаквах да съм малко по-близо до Симеон, но явно това ще се случи по-нататък“, призна след финала Коев. Той обясни, че им се е наложило да правят корекции на записките за трасетата, което е повлияло на представянето им.

Денис Станчовски и Васил Георгиев

Денис Станчовски и Васил Георгиев завършиха повече от успешно първото си състезание, показвайки сериозна заявка за бъдещи успехи. Двамата са трети в Hyundai Racing Trophy.

„Много добре се сработваме с навигатора, колата е перфектна“, каза 16-годишният Денис Станчовски, оправдано доволен от представянето си на първото рали, в което участва. Той сподели, че много се е пазил от фракцията по отсечките, за да поддържа постоянен баланс и темпо.

Четвърти са Виктория Гъркова/Велислава Павлова. 20-годишната дебютантка разказа, че й е отнело известно време, за да свикне с автомобила, като най-голямото предизвикателство е била спирачката на машината, но се сработва отлично с навигаторката си. „Нашата победа е, че финиширахме, доволни сме“, обявиха момичетата, като допълниха, че са дали всичко от себе си в последната отсечка. Те обясниха, че са се вслушали в препоръките на треньора на Hyundai Racing Trophy от Motorsport Academy – Петър Гьошев, което ги е довело до успеха. Младите състезателки изпревариха другия дамски екипаж Cristiana Oprea/Ioana Stan в единия от най-дългите етапи от 27.50 км.

Характеристики на новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R:

 

Hyundai i20 Coupe R е със стандартен двигател  – 1.4 л., 100 к.с. Тазгодишната еволюция е с нова трансмисия с късо главно предаване, скоростната кутия е правозъба с шест предавки (Dog Box) и с максимална скорост 174 км/ч на шеста предавка. Сменен е и размерът на колелата с джанти 6,5х16, монтиран е DASH BOARD за безключово палене.

Състезателните автомобили са оборудвани с гумите Hankook Competition и са хомологирани според  регулациите на FIA. Те се използват в Европейския и в Световния рали шампионат.

Освен това новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R е с по-добър баланс на тежестта.  Акумулаторната батерия е преместена в купето, за да се балансира центърът на тежестта на автомобила. Има допълнително усилване на роговете в предната част, преработено е закрепването на предпазната подкартерна скара. По ходовата част са укрепени предните носачи и мост, монтирани са полиуретанови тампони на носачите, променено е окачването в стабилизиращата щанга с цел още по-добро пътно поведение. Освен това е направено  цялостно обслужване на шаситата, променен е външният цвят, колата е боядисана и отвън и отвътре.

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]