Сериозни промени в маршрута на рали Твърдица-Елена

Вчера в официалната уебстраница на рали „Твърдица-Елена“ (15-16 Юли) бяха поместени всички нужни документи и информация за тазгодишното 13-то издание на твърдишко-еленската надпревара.

От тях веднага прави впечатление изцяло промененият часови график, както и основни промени във вече добре познатият маршрут. Надпреварата ще стартира в късният съботен следобед с три специални етапа.

Организаторите са решили екипажите да започнат със СЕ 1 Твърдица (23,55 км) от 17:20 часът продължавайки със СЕ Боров Дол (7,60 км) от 18:30 часа и приключвайки със СЕ 3 Хюндай (2.06 км) от 19:10 часа базиран за втора поредна година в центъра на самият град. Така екипажите ще изминат едва 33,21 състезателни километра през първият ден.

Същинската част от надпреварата е предвидена за неделя, като деня ще започне с добре познатият специален етап Чумерна (7,74 км), който ще стартира от 08:45 часа и преминавайки през СЕ5 Буйновци (19,90 км). Новото попълнение в маршрута е етапът Лазарци (5,60 км), който се намира в сравнителна близост до град Елена. Организаторите са предвидили отдалечена сервизна зона в китното балканско градче, което ще даде достатъчно време на публиката да се придвижи по етапите.

Стайков и Давидоне за съжаление няма да вземат участие

Следобед екипажите отново ще поемат към СЕ Лазарци, като ще приключат деня с емблематичното 29 километрово спускане на СЕ Елена-Твърдица следвано от последният етап от състезанието СЕ Предела (24,00 км).

През тази година организаторите са решили да пропуснат организираното на добре познатият ни градски етап Детелината, както и градският етап в Елена.

Списъка със заявки се очаква да бъде публикуван на 12-ти Юли от 20:00 часа в уебстраницата на ралито.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]