Серадори с етапна победа в Дакар, Алонсо с второ най-добро време

Матю Серадори записа своята първа етапна победа в Дакар зад волана на южноафриканското бъги Century CR6 в 474 километровата врътка около Уади ад-Давасир.

Французинът бе недостижим днес, като шепа пилоти можеха да отговорят на темпото му. На 4 минути зад него завърши Фернандо Алонсо, който записа най-доброто си представяне до момента в Дакар.

Според думите на испанецът, той е задминал всички свои цели и очаквания с това си представяне в една от най-трудните моторни надпревари на планетата.

След като записа етапна победа и в седмата предходна отсечка, Карлос Сайнц трябваше отново да стартира пръв по трасето, като за негово съжаление следи от мотори липсваха поради отмяната на етапа за мотоциклетите и ATV-тата. Така лидерът в Дакар 2020 изпитваше големи затруднения в опитите си да запази авансът си в днешният осми етап.

В първата част от отсечката той изгуби около 15 минути спрямо най-бързите пилоти и 8 спрямо най-близкият си съперник Насер Ал-Атия. Във втората част обаче „ел матадор“ намери своето темпо почти наваксвайки изоставането си. В крайна сметка Сайнц даде само 3 минути от авансът си спрямо Ал-Атия и 6 спрямо Стефан Петерханзел, продължавайки да води в класирането с аванс от 6 минути и 40 секунди.

Пилотът на Mini Орландо Теранова и дуото на Toyota Жиниел де Вилиерс и Язид Ал-Раджи, затварят челната петица с топ времената днес. Триото продължава да гони лидерите в генералното класирането, но въпреки усилията най-добре класираният се от тримата е на почти 30 минути зад лидерите.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]