Сеп Виеганд отпадна още преди стартът на Тур де Корс

10155865_983046138377612_8122940134225137364_n

Екипажът Сеп Виеганд и Франк Кристиан, отпаднаха по време на тестовете дни преди стартът на последният кръг от ERC шампионатът рали „ Джиро ди Корсика”- „ Тур де Корс”. Това доприна ся за предварителното коронясване на Есапека Лапи и Яне Ферм, като европейски шампиони. След победата си на „Валайс”, двамата направиха сериозна заявка за победата, но за съжаление техните съотборници и преки конкуренти няма да успеят да стартират.

Виеганд и Кристиан, проведоха свойте тестове в понеделник, но техният автомобил се запали след излизане от пътя и подпалване на тревата под него. Екипажът е добре без наранявания, но от Skoda заявиха, че не могат да подготвят нов автомобил за състезанието. Така техните съотборници не могат да бъдат застигнати.

Сеп Виеганд: „Много съм разочарован. На истина съжалявам, че ни се изплъзна след така драматични обстоятелства- аз също така съжалявам за целият отбор. Искам да благодаря на всички, които работиха толкова много за да ни дадът шансът да се борим за титлата до последно в това рали.

Ние от нашата уеб страница се стремим да работим с изцяло достоверни и официални източници затова ви представяме официалното изказване на Skoda Motorsport по случая:
Сеп и Франк излязоха от трасето на ляв завой по време на пред-състезателните тестове в Понеделник. Сухата трева в мястото на което са излезли се е запалила поради нагорещеният ауспух, подпалвайки целият автомобил. Сеп Виеганд и Франк Кристиан са невредими. Обаче поради недостатъчното време за да се поправи техният автомобил Skoda Fabia S2000, няма да вземат участие в „Тур де Корс”.

 

Източник: fiaerc.com

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]