Семейство Грьонхолм със собствен отбор в World RX

Никлас Грьонхолм, син на известният световен рали шампион Маркус Грьонхолм, ще вземе участие през тази година във вторият си сезон в World RX зад волана на подготвен от М-Спорт автомобил Форд Фиеста RX супер кар.

Грьонхолм младши ще премине от отборът на Олсбергс към новосъздаденият екип на баща си, който ще бъде подкрепен технически от многократните европейски рали крос шампиони Set Promotion.

Колата с която ще вземе участие Никлас е бивш автомобил на Кен Блок, който ще бъде подготвен и реставриран от базираният в Обединеното кралство отбор на М-Спорт.

„Всичко би трябвало да се случи по-лесно през този сезон. Знам как се случват състезанията и познавам трасетата, което си е голям плюс със сравнение спрямо миналата година“, обяснява Грьонхолм младши.

„ Направихме доста зимни тестове във Финландия на лед. Миналата година направихме само един два дни от този тип тренировки, но през тази сме доста по-подготвени.

„Познавам всички които работят в отбора и смятам че, всичко ще е доста по-добре през този сезон. Всичко ще е в наши ръце и ще бъде лесно за контролиране.“

В първият си сезон в шампионат Грьонхолм младши има записани две класирания за полу финал и се очаква да тества новият си автомобил  в средата на Март, седмица преди стартирането на сезона в Барселона.

„Смятам че, имаме шанса да запишем добре резултати през този сезон. Работя доста близо с  Джуси Пиномаки (собственика Set Promotion) отново, като той е добър човек и знае какво прави.

„Той отново ще бъде и моят съгледвач. Нашата стратегия е да напредваме с всяко едно състезание и винаги да се целим в място на полуфиналите.“

Маркус Грьонхолм също е доста позитивен с новата промяна за сезон 2017.

„Нашите механици в момента се намират в М-Спорт за да подготвят колата – коментира рали легендата. – Фиеста-та се надяваме да получи малки обновления, особено от към двигателният отсек. През тази година конкуренцията в World RX е още по-жестока, като смятам че сме способни на добри резултати.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]