Сезон 2016 на World RX започва в Португалия

022d89f9-f0a0-4f2e-8926-35ebab70c013

През този уикенд откриваме първият кръг от световният рали крос шампионат на трасето в Монталегре Португалия. За поредна година шампионатът доказва че, е най-бързо развиващият се моторен спорт на света и разполага с едни от най-добрите пилоти. Сезон 2016 доказва напълно тази теза, след като Себастиан Льоб, Кен Блок и Маркус Грьонхолм ще се постараят интригата в шампионата да се увеличи още повече.

Португалското рали крос трасе се намира в китното градче Монталегре, намиращо се на няколко километра от границата с Испания. Пистата представлява едно уникално предизвикателство за инженерите благодарение на своите 1800 метра височина над морското равнище.

Първият кръг от шампионата ще открие сезона с 23 заявени суперкар автомобила, които със своите 600 конски сили и ускоряване от нула до сто за по-малко от две секунди ще направят едно истинско шоу за публиката на трасето. Към тях ще се присъединят и рекорден брой (33) участници в супер 1600 категорията.

В България телевизонният доставчик Булсатком държи правата за шампионата, като нашите фенове на спорта ще могат да гледа състезанието на живо в неделя по TV + от 16:00 часа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]