Седеридис поема третата Фиеста WRC

Днес в официално съобщение до медиите от М-Спорт разкриха, кой ще е пилотът на третият им автомобил за рали „Германия“ и „Австралия“. Както знаете английският тим ще даде третата си кола на Тимо Сунинен за осем кръга  и на Бриян Буфие за още два, но не бе ясно кой ще заеме мястото в автомобила за оставащите два кръга през август и ноември.

Това ще бъде гръцкия пилот Йордан Сердеридис, чиито първо участие в кръг от WRC бе на рали „Уелс“ през 2013 с Форд Фиеста R5. От тогава насам заедно със своят навигатор Фредерик Миклот взимат участие в определени кръгове в WRC2 категорията. През 2017 двамата стават първите шампиони в WRC Trophy категорията, като дори присъстваха на официалната церемония по награждаването в Австралия.

„Много съм доволен, че отново ще работя с М-Спорт – коментира Седеридис. – Най-вече съм доволен затова че, ще седна зад волана на Fiesta WRC, която е може би най-добрия настоящ рали автомобил.

„Перфектно разбирам шанса, който ми се дава и ще направя всичко нужно за да съм максимално подготвен за това предизвикателство. Надявам се да успея да вляза в челната петица на рали „Германия“ и в челната десетка на рали „Австралия“, което според мен са напълно логични цели.“

С тази стратегия Малкълм Уилсън тотално обезпечи разходите си за третият автомобил за четири кръга благодарение на Буфие и Седеридис, които се финансират от частни спонсори.

„ Нашите клиенти винаги са били в сърцето на нашия бизнес – разяснява Уилсън. – Много сме горди от факта че, можем да предоставим уникални възможности. Йордан ще кара абсолютно същият автомобил, като Ожие и ще разполага с абсолютно същата информация и техническа подкрепа.

„Знаейки, колко здраво работи Йордан и колко голям опит има, няма съмнение, че ще даде всичко от себе си за да се справи добре в тези две ралита. Нашата цел е да му помогнем да запише своите първи точки в шампионата при пилотите зад волана на новата генерация WRC автомобили.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]