Себастиен Ожие ще тества официално Льо Ман прототипа на Тойота

Себастиен Ожие
Снимки: Toyota Gazoo Racing

Седемкратния световен рали шампион Себастиен Ожие обяви официално, че ще направи тестове в Бахрейн през ноември на прототипа Toyota GR010 Hybrid. По непотвърдена информация неговата цел е да вземе участие в „24-те часа на Льо Ман“, като първата крачка към това е да вземе участие в официалните тренировки за новаци които се провеждат традиционно след състезателния уикенд на „8-те часа на Бахрейн“.

От Toyota потвърдиха, че се работи по подготвката на французина за тестът в Бахрейн, но няма официална информация дали ще вземе участие в Льо Ман.

„Определено обмисляме нещата и ще го пуснем на тестовете за новаци – коментира техническият директор на Toyota Gazoo Racing Europe Паскал Васелон. – Напът сме да потвърдим нещата, но за сега няма нищо финализирано.“

Ожие вече прекара две седмици в симулатора на Toyota през миналото лято тествайки TS050 Hybrid LMP1. Същевременно официално няма яснота как ще се развие неговата кариера в WRC през следващия сезон и каква ще бъде неговата програма. Със сигурност обаче шансовете му да се състезава догодина с Toyota в световния шампионат за издръжливост за сега са минимални с оглед добрия набор от пилоти с които разполага японския тим. Васелон също така разкри, че не е дискутирано вкарването на трети автомобил в шампионата с ограничена програма.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]