Себастиен Ожие с най-добро време в шейкдауна на рали Монте Карло 2023

Снимка: RedBull ContentPool

Себастиен Ожие и Венсант Ландайс записаха най-доброто време в първия шейкдаун за сезон 2023 на рали „Монте Карло“. Френското дуо, което кара за поредна година с частична програма, постигна с 0,3 секунди по-добро време от това на своите съотборници Кале Рованпера/Йоне Халтунен.

Тиери Ньовил и Мартейн Видаеге са с трето време постигайки с 1,1 секунди по-слабо време от това на Ожие/Венсант. Белгийците записаха първо време при първите минавания, но веднага след това екипажите на Toyota Gazoo Racing ги изместиха от челото.

Трудно е да знаем какво може да очакваме в това рали. Всичко зависи от това с какви условия ще се срещнем. За сега изглежда, че няма да има много сняг, но въпреки това условията няма да са никак лесни най-вече поради сутрешните заледявания в планината„, коментира Себастиен Ожие.

Елфин Еванс и Дани Сордо са с четвърто и пето време, докато Пиер-Люис Лубе и От Танак се наредиха след тях. Есапека Лапи, Такамото Катцута и Йордан Сердеридис затварят челната десетка.

Старта на първия етап, който преминава през легендарния Кол де Турини, от 21:05 ч. българско време. Отсечката ще може да се гледа на живо и в България по телевизия MaxSport 1.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]