Себастиен Ожие сменя навигатора за рали Япония

Sebastien Ogier Rali Monte Karlo

Осемкратния световен рали шампион и победител в последното издание на рали „Каталуния“, Себастие Ожие. Ще вземе участие в рали „Япония“ (10-13 ноември) с нов навигатор. Това ще бъде Венсан Ландe, настоящия навигатор в M-Sport на Пиер-Люис Лубе.

Ожие разкри, че това решение е взето с цел да даде възможност на един млад навигатор да придобие значително по-голям опит.

Първо, искам да изкажа своята благодарност към Бенджамин за неговата отдаденост и положени усилия през този сезон – коментира Ожие. – Споделянето на първата ни победа заедно бе специален момент за мен. Сега след като отборът ни спечели всичките титли за сезона в Япония искаме да завършим с добри резултати.

Въпреки това този последен кръг за сезона е възможност да се оценят и преценят някои неща за бъдещето, както и да се даде възможност и на Венсан, който е талантлив и мотивиран млад навигатор.“

Ланде, който е обучаван от самия Жулиен Инграсия разкри, че за него ще бъде чест да партнира на осемкратния световен шампион.

„За мен ще бъде огромна чест да бъда със Себ в отбора за рали Япония. Себ и Жулиен са били като модели за подражание за всеки един френски пилот и навигатор, за това това е една огромна възможност за мен.

Жулиен ми е помагал много през моята кариера и в миналото съм имал възможност да работя със Себ в неговия гравъл крю за рали „Монте Карло“ през тази година. Япония ще бъде едно огромно предизвикателство с много за учене.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3253 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]