Себастиен Ожие потвърден за участие във всички ралита от WRC до края на сезона

Себастиен Ожие - Испания
Снимка: Toyota Gazoo Racing

В понеделник от Toyota Gazoo Racing потвърдиха официално, че Себастиен Ожие ще вземе участие във всички оставащи до края на сезона кръгове от световния рали шампионат.

През тази година осемкратния световен рали шампион реши да не участва с пълен сезон, като споделя третия автомобил на японците с Есапека Лапи.

Първоначално името на Ожие се появи в списъка със заявените пилоти на рали „Нова Зеландия“ (29-02 октомври), като заедно с това излезе слух, че най-вероятно ще участва и в последния кръг в Япония. В понеделник слухът се оказа верен, като заедно с това французина ще участва и в рали „Каталуния“ в средата на следващия месец.

Много съм развълнуван да взема участие в рали Нова Зеландия – коментира Ожие. – Новината обаче е, че ще също ще взема участие в Испания и Япония. Развълнуван съм от това предизвикателство и го очаквам с нетърпение.

До момента Ожие е участвал в само три ралита през сезон 2022 стартирайки с рали „Монте Карло“, където завърши на второ място зад Себастиен Льоб. В рали „Португалия“ 38 годишния пилот имаше проблеми със спукани гуми и не успя да завърши в челната десетка, докато в Кения остана на четвърта позиция.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3036 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]