Себастиен Ожие няма какво да губи с М-Спорт

Rally France 2015

Себастиен Ожие чуства че, „няма какво да загуби“ с отбора на М-Спорт през сезон 2017.

Настоящия световен шампион спечели четири поредни световни титли с вече оттеглилият се отбор на Фолксваген и за сезон 2017 френския пилот избра за в бъдеще да работи с екипа на Малкълм Уилсън.

Ожие вярва рекордния му успех до момента означава само че, каквото и да постигне с М-Спорт през новия сезон ще бъде бонус за неговата кариера.

„Постигнах много през последните години и в момента се чувствам в позиция в която нямам нищо за губене и нищо за доказване“, обяснява Себастиан Ожие пред Autosport.

Последната победа на М-Спорт в кръг от шампионата бе през 2012 благодарение на победата на Яри-Мати Латвала на рали „Уелс“, докато последната шампионска титла на Форд е през 1981 с Ари Ватанен. През 2006 и 2007 М-Спорт взе титлата при отборите.

Ожие заявява че, се е мотивирал допълнително заради невъзможността на М-Спорт да диктува в състезанията.

„Ще дам всичко от себе си и смятам че, това е един добър шанс да върна успеха на този отбор след няколко години борба,“ обясни Ожие.

Французина започна своята пълна тестова програма с М-Спорт в Швеция с изпитания на сняг и се очаква да направят още само два тестови дни преди Монте Карло.

„ Ще направя още един тест през януари преди състезанието, което означава че ще съм в колата за около два дни. Това означава че, няма да прекарам много време в колата и се надявам усещането за колата да дойде много бързо.

„ Затова аз казвам че, ни предстой едно голямо предизвикателство и все още е рано да разберем на какво сме способни“, заключи Себастиен Ожие.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]