Себастиен Ожие няма да участва в рали Полша, Toyota слагат в последния момент Кале Рованпера на негово място

Вчера по време на опознаването Себастиен Ожие и Венсант Ланде претърпяха пътна катастрофа поради която се наложи екипажа да бъда откара в болница. По-късно вчера стана ясно, че Ожие ще трябва да остане под лекарско наблюдение за една нощ, докато Ланде бе изписан още вчера.

„Инцидентът се е случил когато Ожие и Ланде са се подготвяли за етапът Голдап. Двамата са се движили със стандартна скорост за опознаване. Всички автомобили имат GPS, като техния показва, че са се движили с разрешена скорост“, коментират от Toyota Gazoo Racing.

Така по всичко личеше, че японския тим ще разполага с един екипаж по-малко през този уикенд. В 20:35 часа местно време стана ясно, че стюардите на рали „Полша“ са издали бюлетин с който разрешават участието на Кале Рованпера в надпреварата. По-късно и самия Рованпера сподели новината.

„Йоне и аз ще се застъпим за нашите съотборници Себ и Венсант, които са участвали в пътен инцидент по-рано днес. Двамата са се разминали без никакви сериозни травми, но са взети мерки за тяхното здраве и няма да вземат участие в рали „Полша“.

„С много малка подготовка нашата работа ще бъде много трудна, но ще дадем всичко от себе си за да помогнем на отбора! Желая на всеки участник в инцидента бързо възстановяване“, разясни Кале Рованпера в своите социални мрежи.

Как обаче Рованпера ще вземе участие без да е предварително заявен? Според правилата на ФИА член на екипаж може да бъде променен след като е вписан в заявките с разрешение на организаторите и преди административните проверки. Обаче за да се промени цял екипаж от трябва да бъдат спазени изискванията от точка 22.4 на правилника на WRC. На практика това означава, че единствено организаторите могат да решат дали да допуснат Кале Рованпера и Йоне Халтунен до старта.

Със своя бюлетин организаторите разрешиха участието на екипажа, като заедно с това са разрешили и удължаването на времето им за опознаване което би трябвало да им стигне за да се запознаят с етапите.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]