Себастиен Ожие все по-близо до победата в Монте Карло

Себастиен Ожие, Рали Монте-Карло

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия се доближават все по-близо до победата в рали „Монте Карло“.  В днешните следобедни минавания френският екипаж имаше само една единствена стратегия и тя бе да контролират темпото си за да изградят разлика от поне половин минута спрямо своите преследвачи.

Ако си пропуснал : Ожие с брутална атака увеличи аванса си след съботните сутрешни минавания

„Всичко върви по план – коментира Ожие. – Исках разликата ни да е от 30 секунди до края на деня. На места последният етап беше доста кален, изборът ми на гуми може би не беше най-добрия. На местя бях на ръба за да изгубя максимално по-малко време.“

Въпреки че, за следобедните етапи От Танак заяви че: „ не даваме пълна газ, направихме постоянно каране. Не натискам “, той все пак успя да намали изоставането си от 48 секунди на 33.5 в края на предпоследният ден от ралито. Единственият проблем за естонецът в днешният следобед бе изборът на гуми за последният етап, като не бе доволен от високата им температура в изсъхналите части от етапа.

Яри-Мати Латвала имаше проблеми с извадената фракция и кал от колите пред него, като в последните два етапа за деня заложи на сигурно темпо. Финландецът за сега е бетонирал позицията си на подиума. Неговият съотборник Есапека Лапи се впусна в директна битка с Крис Мийк по време на следобедните етапи и успя да прескочи пилотът на Ситроен излизайки на четвърта позиция. Разликата между двамата е от 1.6 секунди в полза на младият финландец.

Стратегията за следобед на Еванс бе да поддържа еднотипно темпо, като така той се намира на 33.4 пред Тиери Ньовил. Белгиецът от своя страна си спретна една интересна битка за седмата позиция с Бриян Буфие, като разликата между двамата е от 9.8 секунди в полза на пилотът на Хюндай.

Крейг Брийн и лидерът в WRC2 Ян Копецки затварят челната десетка.

В неделя на екипажите им предстои един сравнително къс ден с две преминавания през легендарният „Кол де Турини“ и предаваният на живо по БНТ HD пауърстейдж.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]