Себастиен Льоб ще участва в рали Сафари

Снимки: Ford M-Sport

Деветкратния световен рали шампион е сключил сделка с Ford M-Sport за още едно участие с великобританския тим на рали „Сафари“ (23-26 юни).

Това ще бъде и първото участие на легендарния французин в африканското приключение от 2002-ра насам, където завършва на пета позиция зад волана на Citroen Xsara WRC.

Със сигурност бе интересно да видим къде се намираме в Португалия зад волана на Puma. Хубаво е да знаем, че колата е бърза и конкурентна на макадам – коментира Льоб. – Кения е доста по-различно състезание от това в Португалия. Не съм запознат с настоящата версия на ралито, но съм виждал видеа и по това което съм видял знам, че етапите са тежки с големи камъни.

Кения е невероятно изживяване. Мисля, че участието ми там е едно от тези които ще помня цял живот! По онова време състезанието бе много различно, като най-дългия етап бе с дължина от 120 километра и разполагахме с хеликоптер прелитащ пред нас за да ни информира относно животните които може да срещнем по пътя.

Потвърждението за участието на Льоб в Сафари идва в същата седмица в която от Toyota Gazoo Racing обявиха участието и на Себастиен Ожие в африканското рали. Така двамата отново ще имат възможността да се изправят един срещу друг, но в надпревара в която Ожие е този с най-големия опит.

Ford M-Sport ще пристигнат в Кения общо с четири автомобила Puma Rally1, като другите три ще са в ръцете на Крейг Брийн, Гас Грийсмит и Адриен Формо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]