Себастиен Льоб тества Puma Hybrid Rally1 WRC в Каталуния

Extreme E 2021: Desert X-Prix

Деветкратния световен рали шампион Себастиен Льоб завъртя първите си тестови километри зад волана на Ford Puma Hybrid Rally 1 в Испания. Локацията на този тест е асфалтовата класическа отсечка от рали „Коста Брава“ Алпенс.

Според испанското издание „Marca“ Льоб е прекарал цял ден зад волана на новото оръжие на M-Sport, отбор срещу който е водил многобройни битки в миналото.

Само преди няколко месеца френската рали легенда се изказа изключително ласкаво по адрес на Малкълм Уилсън и разкри, че в миналото е бил на косъм от това да кара за неговия отбор. Той също така допълни, че с удоволствие би приел евентуално предложение от страна на собственика на M-Sport за бъдеща съвместна работа.

Днес тези думи вече започнаха да придобиват все по-голяма тежест, след като излезе сигурна информация от испанските медии за тестовия ден на французина. Дори според „Marca“, медията първоизточник на информацията, французина вече може да се счете за третия пилот на M-Sport.

За сега няма яснота при какви условия Льоб би се впуснал в това ново приключение, но е повече от сигурно, че той отново няма да кара с пълен сезон. Неговите програми с Prodrive в рали „Дакар“ и Extreme E със сигурност няма да му оставят достатъчно време за един пълен сезон в WRC.

Това обаче ще принуди M-Sport да прибави още един четвърти пилот към редиците си с който Льоб да споделя трето шаси на Puma Hybrid Rally 1, след като най-вероятно Крейг Брийн и Адриен Формо ще участват с пълен сезон. Според редица източници френската легенда и бивш пилот на Hyundai Motorsport се е опитал да вербува Дани Сордо, но испанеца е предпочел да остане с корейския тим за още един евентуален последен сезон в своята кариера. Дали това обаче няма да се превърне в златна възможност за Андреас Микелсен да се завърне в WRC?

Едно обаче е сигурно, новосформирания отбор между Ford и M-Sport ще разчитат на подкрепата на RedBull и ще пристигне на рали „Монте Карло“ с три автомобила. Дали в единия от тях ще бъде Льоб, който ще има само няколко дни на разположение за да се подготви след участието си в рали „Дакар“, тепърва ще разберем.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]