Себастиен Льоб спечели рали Азорски острови

Снимки: Себастиен Льоб, Андреас Микелсен

Себастиен Льоб спечели рали „Азорски острови“ в дебютното си участие зад волана на Škoda Fabia RS Rally2. Френската легенда и неговата приятелка и навигатор Лорен Годей завършиха с аванс от 19,2 секунди пред Андреас Микелсен/Торстейн Ериксен (Škoda Fabia RS Rally2), които също така бяха и техни съотборници карайки за Toksport WRT.

Последния ден от португалското рали стартира с атака от страна на Микелсен. Норвежецът успя да намали изоставането си на 8,2 секунди. В предпоследната отсечка обаче той изгуби над 10 секунди след удар в канавката, което позволи на Льоб да увеличи аванса си значително.

В последния пауър етап деветкратния световен рали шампион успя да запише с 1 секунда по-добро време от това на Микелсен затвърждавайки своята челна позиция. Благодарение на представянето си Льоб дори изравни по точки лидера в TER (Tour European Rally) Пепе Лопес.

Световния шампион в WRC3 Нил Соланс (Škoda Fabia Rally2 evo) успя да се качи на почетната стълбичка завършвайки на трето място. Заедно със своя навигатор Марк Марти те успяха да наваксат значително от изгубеното си време изкачвайки се от шестата позиция където се намираха след края на първия ден от ралито.

Оле Кристиян Вейби, който се намираше на третата позиция, за съжаление се завъртя на два пъти в последния етап което му костваше и мястото на подиума. Зад него на пето място завърши неколкократния победител в рали „Азорски острови“ Рикардо Моура, който е и най-добре представилия се португалски пилот.

На шесто място изпадна Ерик Зайс след като спука гума в последната отсечка от ралито.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]